新会员区

何若文集
[主页]->[新会员区]->[何若文集]->[別用顏色「劫持」香港 香港未來自己做主]
何若文集
·“海鸥老人”碑文
·刘少奇之死
·2008奥运会标志
·第“101次掩耳盗铃”下的丑陋面孔
·机关算尽太聪明,碰瓷终将一场空
·樱花现身,另类“曱甴”
·西方反华势力的棋子-暴徒
·港警法网恢恢 暴徒日暮途穷
·黑衣面罩,是“民主战甲”还是恶魔外衣?
·因「星火」而「縱火」,暴徒無差別攻擊展示霸權本
·暴徒難擾平安夜,警民共創聖誕安
·可憐受騙不自知,可恨害己仍自喜
·人心亂 勇武崩 港版「顏色革命」已步末路
·冬去春來尤料峭,知善知惡是良知
·別用顏色「劫持」香港 香港未來自己做主
·“爆料革命”日薄西山 “战神”出手“力挽狂澜”
欢迎在此做广告
別用顏色「劫持」香港 香港未來自己做主

   喺香港持續7月有餘嘅動亂至今未有收手嘅跡象,以美國為首嘅西方勢力妄圖利用「顏色革命」擾亂香港嘅卑劣手段亦一直在進行。香港嘅動亂早已遠離最初嘅原點,早已將法治、民生拋之腦後,按照美西方勢力早已寫好嘅劇本,香港喺所謂追求「民主自由」嘅口號中一步步走入泛政治化嘅怪圈,激進示威者開始無端反對政府、打擊警員威嚴,黑色暴力彌漫整個港島,示威唔再係法治框架下嘅表達訴求嘅方式,而係被利用來改變政治權力格局嘅手段!香港喺不知不覺中走上「顏色革命」嘅不歸路、、、、、、
   有人話唔應該將香港「修例風波」定性為顏色革命,反而歸咎到政府無視香港市民嘅訴求,甚至話怪罪美西方國家係政府妄圖以外因掩蓋內因嘅手段。然而我哋嚟細數一下喺唔同國家發生嘅「顏色革命」,邊一次唔係美西方勢力首先利用社會結構中嘅「裂縫」來做文章,同時培養一批唯利是圖嘅走狗,為佢哋描述一個虛擬嘅「美好未來」,令到呢啲走狗為佢哋肝腦塗地,然後再讓走狗去煽動一批容易被蠱惑嘅人群,正如香港街頭嘅黑魔,呢啲被洗腦嘅「可憐蟲」可能到今時今日佢哋都唔清楚自己呢7個月嚟到底扮演咗點樣嘅角色,佢哋甚至冇意識到短短幾個月以嚟嘅暴行將係佢哋用一輩子都無法償還嘅罪惡!
   自去年六月以嚟,香港發生嘅一切就係美西方勢力喺幕後策劃嘅一場徹徹底底嘅「顏色革命」!佢哋利用所謂「民主自由」來蠱惑香港市民,讓市民認為「民主自由」可以解決香港社會經濟發展深層次嘅問題。勾結香港反對派大肆鼓動宣傳示威遊行嘅意義,煽動「黃媒」顛倒黑白,洗腦民眾反對政府,煽動黑暴勢力騎劫遊行,污蔑警員導致威嚴掃地,呢一切都係二十幾年嚟「顏色劇本」換湯不換藥嘅套路。「港版顏色革命」唯一與其他國家唔同嘅係,其他國家嘅「顏色革命」都係為推翻國家政權,而香港唔係國家,推翻香港特區政府似乎冇任何意義。然而美西方國家呢次係妄圖一石二鳥,一係對於香港回歸一直耿耿於懷嘅美西方勢力,對香港嘅國際金融中心嘅地位一直垂涎三尺,二係擾亂香港嘅經濟能夠給中國造成很大嘅經濟和政治嘅負擔,已達到佢哋阻撓他國發展嘅霸權目的。香港市民唔能再沉默以對,我哋要大聲喊出:香港嘅未來由我哋香港人話事!我哋絕對唔允許美西方勢力用「顏色革命」將香港嘅未來葬送,更唔允許香港成為顛覆祖國政權嘅試驗地,我深知咁係一場嚴酷嘅鬥爭,但我相信喺香港特區政府解民意紓民困嘅措施下,香港一定會打贏呢場捍衛家園嘅保衛戰!
(2020/01/19 发表)

blog comments powered by Disqus

©Boxun News Network All Rights Reserved.
所有栏目和文章由作者或专栏管理员整理制作,均不代表博讯立场