新会员区

何若文集
[主页]->[新会员区]->[何若文集]->[人心亂 勇武崩 港版「顏色革命」已步末路]
何若文集
·“海鸥老人”碑文
·刘少奇之死
·2008奥运会标志
·第“101次掩耳盗铃”下的丑陋面孔
·机关算尽太聪明,碰瓷终将一场空
·樱花现身,另类“曱甴”
·西方反华势力的棋子-暴徒
·港警法网恢恢 暴徒日暮途穷
·黑衣面罩,是“民主战甲”还是恶魔外衣?
·因「星火」而「縱火」,暴徒無差別攻擊展示霸權本
·暴徒難擾平安夜,警民共創聖誕安
·可憐受騙不自知,可恨害己仍自喜
·人心亂 勇武崩 港版「顏色革命」已步末路
·冬去春來尤料峭,知善知惡是良知
·別用顏色「劫持」香港 香港未來自己做主
欢迎在此做广告
人心亂 勇武崩 港版「顏色革命」已步末路

   喺香港嘅暴亂勢力中,勇武派成員一直頗為有名,佢哋一向係參與縱火、傷人、襲警等極端暴力行為嘅主力軍,亦係亂港頭目掀起「顏色革命」嘅利劍尖刀。日前香港保安局局長就曾公開表示,呢啲核心嘅勇武派暴徒行動趨軍事化及組織化,有專業反政府運動嘅人員對佢哋進行培訓指導,每次行動都有明確嘅目標與部署,絕唔係隨意組起嘅烏合之眾。但就係咁樣一支凶名遠揚,對亂港者推動港版「顏色革命」意義非凡嘅隊伍,近日卻出人意料嘅迎來瞭解散潮。
   據港媒報導,亂港組織近期內訌不斷,自己人之間嘅質疑、指責、猜忌屢見不鮮,加上之前喺理工大學等事件中遭到香港警隊大力嘅圍追堵截,大量勇武派成員被捕,如「屠龍小隊」「火炬小隊」「V小隊」等多個自稱勇武嘅暴徒組織已逐一瓦解。勇武派組織嘅解散潮說來就來,初聞雖令人意外,但亦喺情理之中。香港警隊「一哥」鄧炳強上任後,整個香港警隊嘅士氣大漲,愈加強力嘅執法力度和愈加堅定嘅止暴決心令警隊喺與暴徒嘅鬥智鬥勇中逐漸掌握主動權,被捕暴徒越來越多導致「勇武」供血不足,亂港組織元氣大傷,分崩離析亦只係時間問題。
   勇武派嘅覆滅不僅僅代表著亂港頭目推動「顏色革命」尖刀嘅折斷,亦意味著諸多普通暴徒嘅士氣將受到嚴重嘅打擊,亂港勢力不久將陷入一蹶不振嘅頹然態勢。香港亂局已持續近七個月,無數事實證明,「反修例」只係亂港分子策動「顏色革命」嘅藉口,其本質係反對派與「港獨」分子亂港賣國,以政牟利嘅齷齪勾當。如今,港人早已對無休止嘅暴亂感到厭倦與反感,更對肆意宣洩暴力,欺淩異己嘅暴徒深惡痛絕,民心已向堅定不移止暴制亂嘅警隊傾斜,亂港者妄圖以「顏色革命」禍港亂世嘅圖謀註定以破滅告終。
   人心亂,勇武崩,港版「顏色革命」已步向末路,香港恢復平靜先係大勢所趨。我哋無法選擇該處於何種社會環境,但我哋能夠決定自己嘅思想與言行。香港冇嚴重嘅自然災害,冇宗教衝突,冇種族問題,遠離恐怖襲擊,背靠全球第二大經濟體嘅祖國,若唔係亂港分子嘅搗亂破壞,香港可以講係世界上最好嘅地方之一。珍惜這份寶貴吧,自此與「港獨」分子割席,唔好等失去美好之後才懂得珍惜。
   


(2020/01/14 发表)
blog comments powered by Disqus

©Boxun News Network All Rights Reserved.
所有栏目和文章由作者或专栏管理员整理制作,均不代表博讯立场